Mikä ihmeen työsuhdepyörä ja polkupyöräetu?

Polkupyöräetu

Vuoden 2021 alusta lähtien polkupyöräetu on verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuosittain. Työntekijälle etu on taloudellisesti erittäin kannattava, sillä pyöräedun verotusarvosta ei makseta lainkaan veroja. Voit lukea lisää veroedun muodostumista artikkelistamme Kuinka työsuhdepyörän veroetu toimii?

GoByBike pyöräedun avulla keskituloinen suomalainen säästää noin 20-25 % pyörän hankintahinnasta lunastaessaan pyörän vuokrakauden jälkeen itselleen.

Työsuhdepyörä

  • Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka työnantaja hankkii käyttöösi leasingsopimuksella.
  • Pyörä on tarkoitettu työntekijän vapaaseen henkilökohtaiseen käyttöön niin vapaa-ajalle kuin työmatkapyöräilyyn.
  • Työsuhdepyörän hankkiminen ei edellytä työmatkojen kulkemista pyörällä eikä pyöräedun käyttäminen vaikuta muihin etuihin tai korvauksiin.
  • Voit valita työsuhdepyöräsi vapaasti. Etu koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia polkupyöriä.

Sähköavusteisten pyörien osalta teho saa olla enintään 250W ja sähköavustus saa toimia enintään 25 km/h vauhdissa. Akun kapasiteettia (Wh) ei ole rajoitettu.

  • Vuokra-ajan päätyttyä sinulla on oikeus lunastaa pyörä itsellesi 5 % lunastushinnalla alkuperäisestä hankintahinnasta.
  • Työsuhdepyöräpakettiin hyväksyttäviä varusteita ovat pyörään kiinnitettävät varusteet, mm. pyöräilykypärä, lukko ja nastarenkaat. Muista lisävarusteista voitte tiedustella asiakaspalvelustamme.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä