Kuinka työsuhdepyörän veroetu toimii?

Pyöräetu on verovapaa luontoisetu 1200 € saakka vuodessa. Yleisimmin pyöräedun arvo 100 €/kk vähennetään työntekijän bruttopalkasta. Näin kokonaispalkkasi pysyy samana, mutta verotettava tulo ja veroprosenttisi alenee, jolloin nettopalkkasi pienenee keskimäärin vain 60 €/kk. Jotkut työnantajat tarjoavat pyöräedun tai osan siitä palkan päälle. Voit tarkistaa työnantajasi toimintatavan työnantajasi pyöräetupolitiikasta. 

Voit tarkistaa laskelman säästöstäsi laskurillamme. Laskuri huomioi kaikki sopimuskulut eli kuukausivuokraan (pyöräedun arvo 100 €) sisältyvät rahoitus- ja vakuutusmaksut sekä 5 % loppulunastushinnan ja ilmoittaa sinulle arvioidun nettosäästön sopimusajalta. Arvio perustuu palkkasi perusteella arvioituun veroprosenttiisi ja pyöräpaketin hankintahintaan, jonka mukaan leasing-sopimuskauden pituus määrittyy.

Esimerkki pyöräedun vaikutuksesta veroprosenttiin ja veroihin 3000 €:n bruttopalkalla. 

Tarkasta laskurimme kautta vaikutus veroihin omalla henkilökohtaisella palkkatasollasi. 

Pyöräetu ei vaikuta muihin työsuhde-etuihin, kilometrikorvauksiin tai työntekijän omiin verovähennyksiin. Verottajan mukaan työsuhdematkalipun ja polkupyörän yhteenlaskettu verovapaa arvo voi kuitenkin olla yhteensä 3400 € vuodessa, josta työsuhdepyörän osuus voi olla enimmillään 1200 €.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä