Vuodenvaihteen muistilista työnantajalle

1. Onhan pyöräedun vähennykset tehty työntekijän bruttopalkasta?

Tarkistattehan palkkahallinnolta, että vuoden 2023 osalta pyöräedun verotusarvon vähennys on tehty työntekijän bruttopalkasta eikä esimerkiksi tulorekisterin koodilla "420 Polkupyöräedusta peritty korvaus."

Työntekijän bruttopalkasta vähennetty osuus verovapaasta polkupyöräedusta tulee ilmoittaa erikseen tulolajilla 363 vakuuttamistiedon tyyppi sisällytettynä. Työntekijän bruttopalkasta vähennetty osuus verovapaasta polkupyöräedusta on vakuutusmaksujen alaista.

Mahdollinen palkan päälle tarjottava osuus verovapaasta polkupyöräedusta tulee ilmoittaa erikseen tulolajilla 363 vakuuttamistiedon tyyppi sisällytettynä. Palkan päälle tarjottu osuus verovapaasta polkupyöräedusta ei ole vakuutusmaksujen alaista.

Huomioithan myös nämä:

Työnantajan erillisilmoituksella ilmoitettava sairausvakuutusmaksun määrä lasketaan vähennetystä bruttopalkasta. 


Mikäli työntekijöille tarjotaan bruttopalkasta laskettavia lisiä, on syytä tarkastaa, että lisien laskenta huomioi myös pyöräedun arvon.

Tarkemmin ohjeisiin voi tutustua Tulorekisterin ilmoitusohjeessa kohdassa 1.1.3 Polkupyöräetu.

2. Pyöräetuun liittyvät kustannukset eivät ole ALV-vähennyskelpoisia

Muistattehan, että pyöräedun kustannukset eivät ole ALV-vähennyskelpoisia.

Tämä koskee niin kuukausivuokraa kuin toimisto- ja käsittelykuluja.

3. Vuokravastuuraportti tilinpäätökseen

Lähetämme Gobybike Finance Oy:n rahoittamista pyöristä vuokravastuuraportin työnantajalle automaattisesti ja veloituksetta tammikuun alussa.

Mikäli teillä on lisäksi pyöriä Siemens Financial Services AB:n rahoituksessa ja tarvitsette näistä vuokravastuuraportin, niin voitte tilata sen kauttamme helposti tällä lomakkeella. Siemensin vuokravastuuraportti toimitetaan mahdollisimman pian tammikuun aikana. Siemens veloittaa raportista palveluhinnastonsa mukaisesti 30 € + ALV 24 %/yritys.

4. Ilmoitattehan työsuhteen muutostilanteista viipymättä

Olettehan meihin viipymättä yhteydessä, mikäli työntekijän työsuhteeseen tulee muutoksia kesken vuokrakauden. Suosittelemme teitä pyytämään työsuhteen päättymisen jälkeen voimassa olevat yhteystiedot työntekijän irtisanoutuessa. 

Muutosilmoituksen voi tehdä kätevimmin nettisivuillamme työnantajan ilmoituslomakkeen kautta.

Saatuamme teiltä ilmoituksen olemme yhteydessä työntekijään ja tarjoamme suoraan hänelle mahdolliset sopimuksen käsittelyvaihtoehdot ilmoituksenne ja pyöräetupolitiikkanne perusteella. Ilmoitamme teille, kun pyörään liittyvät velvoitteet on hoidettu tai tarvitsemme teiltä lisätietoja. Sopimuksen siirtyessä toiselle työnantajalle lähetämme teille sopimussiirtopyynnön sähköisesti allekirjoitettavaksi.

Hyvitämme teille päättymiskuukauden jälkeen laskuttamamme kulut sopimuksen päätyttyä. Voitte siis maksaa lähettämämme laskut siihen asti tavalliseen tapaan.

Kysymyksiä? 

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään sähköpostitse asiakkaat@gobybike.fi ja puhelimitse numerossa 09 7479 1080.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä