Pyöräetu palkkahallinnossa

Kuukausiraportti helpottaa pyöräedun hallintaa

Lähetämme ilmoittamiinne raportointiosoitteisiin joka kuun alussa kuukausiraportin, jota seuraamalla pyöräedun käsittely palkassa on kätevää. Raportilla on listattu uudet, käynnissä olevat sekä päättyneet sopimukset sekä mahdolliset erityishuomiot.

Löydätte kuukausiraportit myös portaalistamme Tiedostot-välilehdeltä.

Vuokrasopimus käynnistyy aina pyörän vastaanottamisen jälkeen seuraavan kuun 1. päivänä. Jos työntekijä saa pyörän esimerkiksi 14.2. ja vahvistaa melle vastaanottaneensa pyörän, vuokrakausi lähtee käyntiin 1.3. alkaen.

Helpoin tapa hallinnoida pyöräetua on määritellä pyöräetu palkkajärjestelmään jatkuvana etuna, joka asetetaan työntekijälle aktiiviseksi pyöräedun käynnistyessä ja poistetaan käytöstä pyöräedun päättyessä.

Pyöräedun ilmoittamiskäytäntö Tulorekisteriin on hieman erilainen riippuen siitä, vähennetäänkö pyöräedun verotusarvo kokonaan työntekijän rahapalkasta vai tarjotaanko pyöräetu osittain tai kokonaan palkan päälle. Olethan meihin yhteydessä (asiakkaat@gobybike.fi), niin saat meiltä tarkemmat ohjeistukset pyöräedun palkkahallintoon liittyen.

Tarkemmin ohjeisiin voi tutustua lisäksi Tulorekisterin ilmoitusohjeessa kohdassa 1.1.3 Polkupyöräetu. GoByBiken kautta tarjottuna polkupyöräedun arvo on aina 100 €/kk.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä