Mitä vahinko- ja varkausturva kattaa?

GoByBiken vuokrakohteet on vakuutettu äkillisten ja ennalta-arvaamattomien vahinkojen sekä varkauden varalle vuokrasopimuksen arvosta. Työnantajan määrittelemän hintakaton ylittävää osuutta ei ole vakuutettu. Sopimuksen hintakatto on useimmilla työnanajilla 4000 €.

Varkaus- ja vahinkoturva on voimassa ulkomailla samoilla ehdoilla kuin Suomessakin.

Varkaus- ja vahinkoturvamme korvaamat vahingot:
  • Tahaton rikko: äkillisestä tai ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta johtuva vuokrakohteen vahingoittuminen.
  • Tahaton menetys: äkillisestä tai ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta johtuva vuokrakohteen vahingoittuminen siten, että pyörä on vahingon seurauksena korjauskelvoton.
  • Varkaus: lukitun vuokrakohteen menetys ilman käyttäjän suostumusta.

Pyöräsi menetyshetken lunastushinta on aina turvattu. Vakuutuskorvaus on vuokrakohteen arvo ikävähennys (1 %/käyttökuukausi) huomioiden. Työntekijiälle hyvitys uuden pyörän hankintaan on aina korvauksen ja vahinkokuukauden välisen lunastushinnan välinen erotus.

Esimerkki: Pyörä varastetaan 12. vuokrakuukauden aikana.

0,88 * sopimuksen arvo - menetyshetken lunastushinta = hyvitys seuraavan pyörän hankintaan

Varkausturva on voimassa pyörän ollessa varkaushetkellä lukitussa tilassa ja/tai lukittuna hyväksytyllä lukolla. Lukon tulee olla rekisteröity meille etukäteen.

Tarvitsemme sinulta korvaushakemuksen yhteydessä rikosilmoituksen, jolta ilmenee pyörän runkonumero ja että se on GoByBiken omistama. Murtojäljet tulee voida osoittaa, jos lukitsematon tai ehtojamme täyttämättömällä lukolla lukittu pyörä on varastettu lukitusta tilasta.

Varkaus- ja vahinkoturvan käsittelykulu on 200 €. Laskutamme kulun työnantajalta ja työnantajasi voi käsitellä sen palkassasi käytänteensä mukaisesti.

Voit lukea lisää hintakaton ylittävän pyörän vakuutuskäytännöstä artikkelistamme Voiko pyörän hintakaton ylittävän osuuden vakuuttaa?

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä