Millä eri tavoilla voin huoltaa pyörääni?

Voit huoltaa GoBybike-työsuhdepyörääsi joustavasti haluamallasi tavalla. Lisätietoa eri huoltovaihtoehdoista löydät alempaa artikkelista. 

Säästä huollossa veroedun kautta

Säästät myös huolloissa veroedun kautta, kun ne sisällytetään vuokrasopimukseesi. Veroedun saadaksesi pyöräliikkeen tulee laskuttaa huolto suoraan GoByBikelta joko pyörää hankittaessa tai teettäessäsi huollon kesken vuokrakauden.

Missä liikkeissä voin huollattaa työsuhdepyörääni?

Voit huollattaa työsuhdepyörääsi vuokrasopimuksen aikana vapaasti missä tahansa huoltoliikkeessä, kunhan liike voi laskuttaa huollon GoByBikelta.

1. Huollot osana alkuperäistä vuokrasopimusta

Huolloista sopiminen myyjäliikkeen kanssa pyörää hankittaessa on helpoin tapa sisällyttää huollot osaksi pyöräetua. Huollot tulevat automaattisesti osaksi pyöräpaketin hankintahintaa. Huomioithan, että pyörä tulee tällöin huoltaa liikkeessä, jonka kanssa huoltopaketista on sovittu. Voit huollattaa pyöräsi liikkeessä myös sopimusajan jälkeen eikä mahdollista käyttämätöntä huoltobudjettia vähennetä loppulaskultasi.

Ennen 4/2022 tehdyille sopimuksille on ollut mahdollista lisätä huoltobudjettia GoByBiken kautta myös vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Mahdollinen käyttämätön huoltobudjetti vähennetään lunastuslaskultasi.

2. Huoltojen lisääminen vuokrasopimukselle kesken sopimuskauden

Pyydä huoltoliikettä laskuttamaan huolto GoByBikelta ennen kuin jätät pyöräsi huollettavaksi. Ilmoitamme sinulle sopimuksesi mahdollisesta pidentymisestä sähköpostitse. Varmistathan aina ennen huollattamista, ettei työnantajasi ohjeistuksessa (esim. pyöräetupolitiikka) ole estettä huollon lisäämisestä sopimukselle.

Jos et käytä koko huoltopakettiasi vuokra-aikana, käyttämätön summa vähennetään lunastuslaskultasi sopimuksen päättyessä.

Huoltokulujen ylittäessä budjetin sopimusaika pitenee alla hinnaston mukaisesti. Lisäkuukaudet sisältävät rahoitus- ja vakuutuskulut ja saat niiden ajalta veroedun, jolloin huollon teettäminen on edullisempaa kuin maksaessasi huollon liikkeelle yksityishenkilönä.

Lue tarkemmat ohjeet pyöräsi viemisestä huoltoon artikkelistamme Kuinka huollatan pyöräni liikkeessä veroedun hyödyntäen?

3. Huoltojen maksaminen itse

Voit aina maksaa työsuhdepyöräsi huollot liikkeelle myös itse, jolloin huollolla ei ole vaikutusta työsuhdepyöräsi vuokra-aikaan. Toisaalta menetät huolloista saatavan veroedun.

4. Pyörän huoltaminen itse

Voit huoltaa työsuhdepyörääsi myös itse. Tekemäsi huollot eivät vaikuta vuokra-aikaasi. Huomioithan, että itse toteutetuilla huolloilla voi olla vaikutusta pyöräsi takuuseen ja ettet saa huollosta veroetua.


Huoltohinnasto

Vuokrasopimus pitenee yhden kuukauden per alkava 80 €. Lisäkuukaudet sisältävät rahoitus- ja vakuutuskulut ja saat niiden ajalta veroedun, jolloin huollon teettäminen on edullisempaa kuin maksaessasi huollon liikkeelle yksityishenkilönä.

Esimerkki: 81 € arvoinen huolto pidentää sopimuskauttasi kaksi kuukautta (2 kk). Sopimuksellesi jää 79 € käytettäväksi seuraavaa huoltoa varten. Käyttämätön summa vähennetään lunastuslaskultasi sopimuksen päättyessä.

Huoltobudjetti

Joissakin vuokrasopimuksissamme on ennalta määritetty vuokrasopimukseen sisältyvä huoltobudjetti. Huoltojen kustannukset vähennetään tällöin huoltobudjetistasi. Mahdollinen huoltobudjetin ylittävä osuus pidentää vuokrasopimustasi yllä olevan hinnaston mukaisesti.

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä Ota yhteyttä